English|صفحه اصلی  | سایت اصلی دانشگاه |   امروز: پنج شنبه ٠٩ فروردين ١٤٠٣
-->

آمار بازدید

بازديدکنندگان امروز : 96
بازديدکنندگان این صفحه: 21370
کل بازديدکنندگان : 1956271
بازديدکنندگان آنلاين : 1
آخرین بروزرسانی : 1402/08/01

مشاوره چیست؟

همه ما در طول زندگی خود غالباً در معرض مشکلات و مسائلی قرار می‏گیریم که به دلیل محدود بودن دانش و تجربیاتمان به مشاوره و همفکری با دیگران نیاز پیدا می‏کنیم. همانطور که می‏دانید حتی باثبات‏ترین افراد نیز گاهی از بحران‏های عاطفی مصون نیستند. تغییرات و تحولاتی که در زندگی ما رخ می‏دهند مانند قبولی در دانشگاه، ازدواج، دور شدن از خانواده و دوستان، بیماری، از دست دادن آنهایی که دوستشان داریم و... در مواقعی ما را دچار اضطراب، تردید، نگرانی، تعارض و حتی بحران می‏سازند. داشتن احساسات منفی فوق، تا حدی طبیعی هستند اما اگر این احساسات از حد نرم و بهنجار تجاوز کنند، می‏توانند باعث کاهش تمرکز، عزت نفس، اعتماد به نفس، آرامش و به طور کلی باعث به خطر افتادن سلامت جسم و روان گردند. مشاوره فرآیندی است که در طی آن از روش مصاحبه برای کمک به مراجع در گرفتن یک تصمیم منطقی محکم بر اساس موارد قابل انتخاب و اطلاعات حقیقی استفاده می‏شود؛ به عبارت دیگر فرآیند مشاوره به مراجع کمک می‏کند تا مهارت‏ها و توانایی‏های زیر را کسب نماید:

1- مهارت حل مسئله

2- توانایی اخذ تصمیمات منطقی (توانایی تشخیص خوب از بد)

3- توانایی نادیده گرفتن احساسات زودگذر

4- کوچک جلوه دادن موقعیت‏های استرس‏زا و مشکل آفرین                            

5- کسب مهارت‏های زندگی

6- افزایش توانایی‏ مراجع در ایجاد و حفظ رابطه با دیگران

7- کسب مهارت برنامه‏ریزی تحصیلی و شغلی

8- استفاده نمودن از تجارب و تخصص روانشناسان

 

 

مشاور کیست؟

مشاور به کسی گفته می‏شود که به مراجع در شناخت، درک و تصریح مسائل مرتبط با سلامتی و سپس انتخاب یک راه حل درست و شیوه عمل مناسب کمک می‏کند. اداره مشاوره و سلامت روان دانشجوئی (با دیدگاه سلامت نگر و نه بیمارنگر) فعالیت‏های متعددی را در راستای پیشگیری از بروز آسیب‏های روانشناختی و یاری رساندن  به دانشجویان  عزیز در حل مسائل و مشکلات گوناگون، اخذ تصمیمات مناسب و منطقی، سازگار شدن با تغییرات شرایط زندگی و به طور کلی داشتن یک زندگی آرام و سازنده انجام می‏دهد.

محرمانه بودن مشاوره

مطالبی که مراجع در اولین جلسه و در طی جلسات مشاوره مطرح می‏کند، کاملاً محرمانه می‏مانند. در شرایط عادی هیچ چیز به هیچ کس، خارج از اداره مشاوره و بدون اجازه خود مراجع بازگو نمی‏شود؛ ندرتاً شرایطی وجود دارد که در آن اداره مشاوره این حق را بر خود محفوظ می‏داند که محرمانه بودن را زیر پا بگذارد و تنها مسائل فاجعه باری مثل خودکشی و دیگر‏کشی هستند که می‏توانند مرزهای این رازداری را بردارند. قوانین رازداری حرفه ای روانپزشکی و روانشناسی در سراسر دنیا یکسان هستند و در اداره مشاوره نیز این مهم به دقت رعایت می‏گردد.